Din nou la școală… sau la grădiniță…

Bun găsit și de această dată!

Sunteți emoționați? Începeți un nou an școlar? Sau, și mai greu, sunteți la prima experiență cu colectivitatea? Vă așteaptă o etapă frumoasă, interesantă… și plină de emoții.

Ce ați putea face pentru a trece mai usor aceasta perioadă?

Vorbim pozitiv copiilor despre școală, despre educatori și colegi. Le prezentăm o imagine frumoasă, veselă și plăcută a celor ce se vor întâmpla acolo; vor întâlni alți copii, se vor juca, se vor împrieteni cu unii dintre ei, vor învăța în fiecare zi altceva, deci sigur nu se vor plictisi…

Copiii trebuie echipați; le cumpărăm…

  • Ghiozdane: de preferat ușoare, de tip rucsac – pentru ca greutatea sa fie distribuită egal pe spate
  • Rechizite: alegeți-le pe cele cu mai puține pagini ca să nu îngreuneze ghiozdanul
  • Hăinuțe și încălțăminte comode

Statul în bancă sau la măsuță este greu (și la birou e la fel, nu-i așa?). Să-i pregătim pentru asta, explicându-le că postura dreaptă este aceea care le oferă imaginea unor persoane puternice și curajoase. Ei chiar au nevoie să intre în această lume nouă cu putere și curaj.

Pauzele sunt foarte importante și pentru noi, adulții. Oferiți copilului pauza între programul impus de școală sau grădiniță și perioada în care face teme; pauza în care el fie doarme, fie se relaxează. Durata pregătirii lecțiilor să nu depășească 1-2 ore pentru clasa întâi.

Pentru cei ce intră acum la grădiniță… aspectul bun al acestei situații este că tânărul sau tânăra noastră își va definitiva și întări sistemul imunitar. Spre disperarea părinților, aceasta se va face prin îmbolnăviri. Este calea cea mai naturală și …firească! A recurge la stimulente artificiale ale imunității este o exagerare, dacă nu chiar o greșeală! Cu toții am trecut prin răceli, viroze, faringite si stări febrile. Cu răbdare și cu ajutorul pediatrului potrivit toate vor părea NIMICURI când vom privi în urmă.

Vă dorim să fiți răbdători, puternici și să aveți succese în acest an școlar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *