Efectele nocive ale televizorului și calculatorului asupra creierului copilului nostru
Academia Americană de Pediatrie recomandă ca sub 2 ani, copiii să nu fie lăsați să se uite la televizor. După această vârstă, până la 6 ani, accesul la computer sau TV să fie limitat la maximum 1-2 ore pe zi.
Trăim într-o lume în care se vorbește foarte mult despre drepturile omului. Oare copiii noștri nu au dreptul la prezența, afectivitatea noastră, la o stimulare normală a minții și sufletului? Abandonul în fața televizorului și a computerului duce la dependență, nervozitate, agitație psihomotorie, scăderea capacității de concentrare, depresie și chiar tulburări de personalitate de tip ADHD (hiperkinetism și tulburări de atenție) și autism.
De asemenea, să cenzurăm ceea ce vizionează copilul nostru! Ar fi de evitat violența, fie ea verbală sau fizică, scenele cu vădită tentă sexuală, nepotrivite vârstei copilului, precum și navigarea pe site-uri îndoielnice.
Cercetările arată că mediul în care crește copilul joacă un rol esențial în dezvoltarea creierului acestuia. Mediul calm, dialogul interactiv cu părinții, jocurile prin atingere îl ajută pe copil să înțeleagă corect realitatea și să-și dezvolte imaginația. În schimb, copiiilor care stau mult la televizor le sărăcește capacitatea de a imagina jocuri, nevoia de socializare dar și gândirea logică.
Scopul acestui material este de a vă atenționa privitor la efectul negativ al televizorului și calculatorului asupra copilului dvs. A conștientiza importanța acestei expuneri înseamnă un ajutor pe care îl dați tinerei generații.